11.10.2023 Tapaaminen nukketeatteritaiteilijoille, jotka ovat kiinnostuneet tohtoriopinnoista

Paikkana on Teatterimontun aula, Tampereen yliopiston Päätalon D-siipi, Kalevantie 4.

Reilu vuosi sitten pidettiin Nukketeatteritaiteen kehittämispäivä, jonka järjestivät Esittävien taiteiden koulutuksen visio 2030 -hanke, Suomen UNIMA ry ja TAM:n Nukketeatterikilta. Monelta kantilta alan koulutustakin ruotineen kehittämispäivän päätteeksi joukko nukketeatteritaiteilijoita löi kättä päälle siitä, että tulevaisuudessa tohtorin hatut siintävät kunkin päässä. Haaveena on nukketeatteritaiteilijoiden ryhmä, joka voisi tehdä taiteellista tutkimusta ja kirjoittaa väitöskirjoja hyvässä opastuksessa yhtäaikaa. Se palvelisi taiteenlajiamme ja sen olemassaoloa, jäsentämistä ja kehittymistä.  Visiitti Tampereelle tapaamaan taiteenlajiamme kohtaan avoimesti suhtautuvaa tutkijayhteisöä toivon mukaan valaisee tohtorinopintojen todellisuutta, mahdollisuuksia ja vaatimuksia. Myös väitöskirjan aiheita voi tuoda esiin pohdittavaksi vierailun aikana. 

Päivän aloittaa Mikko Bredenbergin ja Mira Taussin Näty-MA-kurssille sovittama ja ohjaama Kadonnutta aikaa etsimässä -esitys Montussa. Sen jälkeen tapaamme teatteritaiteen professori ja tutkinto-ohjelmavastaava Pauliina Hulkon. Tilaisuus on avoin T7 -väelle eli Tampereen yliopiston taiteellisille tutkijoille, taiteen tutkijoille ja koko tutkimusyhteisölle sekä kaikille jatko-opinnoista kiinnostuneille nukketeatterialan ammattilaisille. Paikalla ovat myös väitöskirjaansa viimeistelevä nukketeatteritaiteilija Riku Laakkonen sekä taiteellista tutkimushanketta Tampereen yliopistoon tekemään affilioitunut Kati Andrianov.

Päivän ohjelma

13:00 Mikko Bredenbergin ja Mira Taussin Näty-MA-kurssille sovittama ja ohjaama Kadonnutta aikaa etsimässä -esitys Montussa 

15:00–15:15 Kahvit ja tervetuloa

15:15– 15:45 Esittely: Taiteellinen tutkimus Nätyllä + yleisökysymykset

15:45–16:30 Tutkimusesittelyt

– Kati Andrianov (n. 15 min.) 

– Riku Laakkonen (n. 15 min.)

– keskustelua esittelyistä

16:30–17:15 Kysymyksiä ja ihmettelyjä taiteellisista jatko-opinnoista ja tutkimuksesta 

Klo 17.30- vapaamuotoiset jatkot illallisen ja jälkikeskustelun äärellä (omakustanteinen)

Jos tulee kysymyksiä tai muuta asiaa päivään liittyen, otapa yhteyttä:

Elina Lajunen, elinalajunen@gmail.com / Aura of Puppets

Roosa Halme, roosa_halme@hotmail.com / TAM:n Nukketeatterikilta

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *