KILTOJEN VETÄJÄT

Järjestäjä-kuiskaajien kilta


Viivi Väisänen

viivi.vaisanen@jkl.fi

Lavastamokilta


Selene Virtanen

selene.virtanen@opera.fi

Mira Lankinen

nukketeatterikilta


kuva: Jesper Dolgov

Roosa Halme

roosa_halme@hotmail.com

kuva: Matej Povše

Katja Kähkönen

katjahelenakahkonen@gmail.com

Puvustokilta


Annastiina Kekäläinen

annastiina.kekalainen@oulunteatteri.fi

Annastiina Kekäläinen on koulutukseltaan teatteripuvustuksen artenomi (AMK) ja tuore Oulun teatterin puvuston päällikkö. Uransa aikana hän on työskennellyt monipuolisesti puvuston eri tehtävissä useissa eri teattereissa ympäri Suomen sekä mm. Savonlinnan oopperajuhlilla. Puvustotyön lisäksi yleisötyö on lähellä sydäntä ja päivätyönsä lisäksi Annastiina on vetänyt paljon erilaisia puvustusaiheisia työpajoja sekä puvustanut lapsille suunnattuja produktioita.

Suvi-Tuuli Höglund

sutuhoglund@hotmail.com

Suvi-Tuuli Höglund on teatteri- ja taidealan freelancer. Koulutukseltaan hän on lavasterakentaja sekä teatteripuvustuksen artenomi (AMK). Hän on työskennellyt jo kymmenen vuoden ajan monipuolisissa tehtävissä liittyen pääsääntöisesti teatteripukujen valmistukseen sekä puvustusten ja näyttämöteosten taiteelliseen suunnitteluun. Hän on toiminut usealla esittävän taiteen osa-alueella kuten teatterin, elokuvan, tanssin ja sirkuksen sekä performanssitaiteen parissa.

Susanna Moilanen

Susanna Moilanen on koulutukseltaan muotoilija (AMK) ja mallimestari (EAT). Hän on työskennellyt elokuva- ja tv-tuotannoissa pukusuunnittelijana ja puvustajana yli kymmenen vuotta (v.2004-). Sittemmin Susanna on siirtynyt töihin Helsingin kaupunginteatterille, jossa hän on työskennellyt jo useamman vuoden ajan suurella näyttämöllä pukusuunnittelijoiden assistenttina. Lisäksi hän tekee ompelijan ja pukijan töitä. Vapaa-ajallaan hän harrastaa tankotanssia, lukemista ja erilaisia elämyksiä mitä maailma hänen eteensä tuo.

Tarpeistokilta


Kuva: Mirka Klemola

Mira Rokkanen

mira.rokkanen@hkt.fi

Mira Rokkanen on töissä Helsingin kaupunginteatterissa tarpeistonsuunnittelijana. Koulutukseltaan hän on kulttuurialan artenomi, teatteritekniikka, tarpeistonsuunnittelu ja -valmistus, valmistumisvuosi 2007. Lisäksi hänellä on vaatetusalan artesaanin koulutus, valmistumisvuosi 2001. Työt tarpeistonsuunnittelijana Mira aloitti vuonna 2010. Teatterialalla hän on työskennellyt vuodesta 2001 asti. Hänellä on kokemusta monenlaisista työtehtävistä alalla. Alan ja työtehtävien monipuolisuus sekä yhteistyö eri osastojen kanssa innostavat Miraa ja tärkeitä asioita työn ohella ovat tarpeistoalan kehittäminen sekä verkostoituminen.

Pipsa Keski-Hakuni

pipsa.keski-hakuni@opera.fi

Pipsa Keski-Hakuni on päätoimisesti Suomen kansallisoopperan ja -baletin tarpeistosuunnittelija, joka toimii osaston esihenkilönä. Hän on myös tohtoriopiskelija Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun tohtoriohjelmassa. Väitöskirjan aiheena on eläimyyden näyttämöllistäminen. Hän on toiminut tarpeistonvalmistajana ja -suunnittelijana sekä alan koulutus- ja opetustehtävissä vuodesta 1991 alkaen. Koulutukseltaan hän on tarpeistonvalmistaja ja filosofian maisteri. 

Tio-kilta


Susanna Metsälä

metsala.susanna@gmail.com

Susanna Metsälä on valmistunut Exeterin yliopistosta (BA Drama) ja Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun tanssi- ja teatteripedagogiikan laitokselta (TeM). Ennen siirtymistään Teatterikorkeakouluun Esittävien taiteiden koulutuksen visio 2030-hankkeen projektipäälliköksi kesällä 2021, Susanna työskenteli lukion teatteriopettajana 16 vuoden ajan ja freelancerina eri koulutussektoreilla.

Juuso-Matias Maijanen

juuso-matias@ihmisteatteri.com

Teatterikampaajien- ja maskeeraajien kilta


Henri Karjalainen

henri.karjalainen@hkt.fi

Yleisötyökilta


Jenny Jumppanen

jenny.jumppanen@hkt.fi

Jenny Jumppanen on teatteri-ilmaisun ohjaaja ja hän työskentelee päätoimisena yleisötyöntekijänä Helsingin Kaupunginteatterissa. Hänen työtehtäviinsä kuuluvat osallistuminen yleisötyötoiminnan suunnitteluun ja käytännön toteutukseen sekä yleisötyön tuotantoon ja hankkeiden koordinointiin liittyvät tehtävät, erilaisten ryhmien ohjaus ja opettaminen sekä myös taiteellinen työskentely yleisötyöprojekteissa. Jennyn sydäntä lähellä on eritoten lasten ja nuorten kulttuurikenttä sekä yhteisötaide.


IG: @hkt_yleisotyo