• Muistoja puvustokillan kevättapaamisesta

  Puvustokilta teki kevätretken Savonlinnaan 12.-13.5.2023. Retken aikana pääsimme tutustumaan paikallisiin toimijoihin ja nauttimaan keväisestä ja aurinkoisesta Savonlinnasta!

  Olavinlinnan kierroksella.

  Tutustuimme Heli Roinisen opastuksella Savonlinnan oopperajuhlien puvustamoon, missä asuja kesän oopperoihin valmistettiin vinhaa vauhtia. Monet Taikahuilun, Sevillan parturin sekä Romeon ja Julian puvut olivat jo nimettyinä ja lajiteltuina odottamassa heinäkuussa alkavia juhlia. Kävimme tutustumassa myös lähellä sijaitseviin Savonlinnan teatterin työtiloihin ja ihailimme upeassa järjestyksessä olevia varastoja. Kiitos Jenni Purmonen toiminnan esittelystä.

  Tutustumassa Savonlinnan Oopperajuhlien puvustamoon Heli Roinisen opastuksella.
  Savonlinnan teatterin pukuvarastossa.
  Savonlinnan teatterin puvustamo. Esittelijänä pukusuunnittelija/puvustonhoitaja Jenni Purmonen.
  Lounaalla Kahvila Saiman terassilla.

  Välillä piti hieman kerätä voimia ja nautimme maittavan lounaan Savonlinnan klassikoihin kuuluvan Saima-kahvilan terassilla auringonpaisteesta nauttien. Lepo ja tankkaus tulikin tarpeeseen, sillä seuraavaksi oli tiedossa rappusia. Pääsimme nimittäin kurkistamaan Olavinlinnan muurien sisään ja tutustumaan oopperasolistien sekä -kuoron käytössä oleviin puku- ja maskitiloihin. Mielenkiintoista nähtävää riitti oppaan johdolla, vaikka näyttämön, katsomon ja katoksen rakentaminen olikin kiireisimmillään ja suuri linnanpiha sen vuoksi suljettu. Mukana oli useampi oopperajuhlilla töitä tehnyt kiltalainen ja tarinoita olisi riittänyt vaikka koko päiväksi.

  Olavinlinnan poikkeuksellisiin työskentelytiloihin tutustumista.
  Linnan opastus.
  Iloinen joukko puvustojen ammattilaisia.

  Majoittumisen jälkeen nostettiin kuohuviinimaljat keväälle ja puvustokillalle Hotelli Hospitzin terassilla ja päivä huipentui yksityisellä illallisristeilyllä Savonlinnan ympäri. Risteilyn aikana tarkastimme linnan vielä ulkoa päin ja ihmettelimme oopperajuhlien aikana käytössä olevia kulkureittejä. Nautimme herkullisesta keväisestä buffet-illallisesta sekä upeasta auringonlaskusta ennen kuin M/S Elviiran ”naisisto” palautti meidän turvallisesti takaisin satamaan. Ilta päättyi saunomiseen ja maailman parantamiseen hotellilla. Kaiken kaikkiaan mukava ja onnistunut kiltatapaaminen! Kiitos kaikille mukana olleille <3

  M/S Elviiran kyydissä pääsimme ihastelemaan Savonlinnan kaunista saaristoa.
  Risteilyn aikana nautimme yhdessä buffet-illallisen.
  Olavinlinna ilta-auringossa ja parhaan kuvakulman metsästystä laivan kannella lipuen.

  Avainsanat:


 • ,

  Puvustokillan etäkahvit syksyllä 2023!

  Kuvassa neljä donitsia

  Puvustokilta starttaa jälleen kuukausittain pidettävät etäkahvit ja kutsumme mukaan kaikki pukujen parissa työskentelevät kollegamme. Ensimmäiset kahvit juodaan keskiviikkona 6.9. klo 9-9.30!

  Etäkahvit ovat matalan kynnyksen kohtaamispaikka, jonne voit tulla tapaamaan muita samalla alalla työskenteleviä ja jakamaan kuulumisia tuttujen kollegoiden kanssa sekä tutustumaan uusiin rennon rupattelun merkeissä.

  Kahvit pidetään jokaisen kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona ja tapaamisten kellonaika vaihtelee vuorotellen aamu- ja iltapäiväkahvien välillä eli joka toinen kuukausi tapaamme klo 9 ja joka toinen klo 13. Näin toivomme, että mahdollisimman moni pääsee osallistumaan tapaamisiin.

  Kaikki tämän syksyn kahvitteluajankohdat ovat seuraavat:

  6.9. klo 9

  4.10. klo 13

  1.11. klo 9

  13.12 klo 13 (Pikkujoulukahvit!)

  Etäkahvit pidetään Zoomissa. Jos haluat saada linkin kahveille sähköpostitse, pyydäthän sitä osoitteesta: sutuhoglund@hotmail.com tai susanna.moilanen@hkt.fi

  Julkaisemme kutsun ja linkin tapahtumaan kuukausittain myös Puvustokillan Facebook-ryhmässä.

  Avainsanat:


 • Kevättapaaminen Savonlinnassa 12-13.5.2023!

  Kuva Olavinlinnasta kesällä.

  Puvustokilta järjestää tänä keväänä puvustotyöntekijöiden yhteisen kevättapaamisen. Vierailemme toukokuussa Savonlinnassa sekä Punkaharjun kauniissa kansallismaisemissa. Ohjelmaan kuuluu ohjelmallinen kiltapäivä perjantaina 12.5 sekä majoittuminen (perjantai-lauantai) Hotelli Punkaharjussa. Voit halutessasi osallistua vain osaan ohjelmasta. Viikonlopun alustava aikataulu on seuraavanlainen:

  Perjantai 12.5.

  11.30-12.30 Vierailu Savonlinnan oopperajuhlien puvustamossa

  13.00-14.00 Vierailu Savonlinnan teatterin puvustamossa

  14.15-15.00 Lounas, Saima-kahvila (omakustanteinen)

  15.15-16.00 Kierros Olavinlinnassa, tutustuminen Oopperajuhlien käyttämiin tiloihin

  n. 16.00 siirtyminen yhteiskuljetuksella illaksi ja yöksi majoituspaikkaan Hotelli Punkaharjuun (www.hotellipunkaharju.fi), jossa nautimme illallisen, vietämme iltaa yhdessä ja saunomme kauniin ja kirkasvetisen Saimaan rannalla.

  Lauantai 13.5.

  8-10.30 Aamupala

  Omaa ohjelmaa ja poistuminen oman aikataulun mukaisesti. Uloskirjautuminen hotellilta klo 12 mennessä.

  Majoittumisen hinta tulee olemaan on noin 160-190 €, riippuen huoneluokasta ja majoitutko yksin vai samaan huoneeseen toisen henkilön kanssa. Hinta pitää sisällään kuljetukset Savonlinnassa, majoituksen, aamupalan, 3 ruokalajin illallisen sekä iltasaunan poreammeineen.

  Ohjelma on ensisijaisesti TAM Ry:n jäsenille, mutta huomioimme kaikki kiinnostuneet jos jää tilaa.

  Ilmoittautumisen yhteydessä toivomme sinulta seuraavia tietoja:

  – Puhelinnumero, josta sinut tavoittaa myös viikonlopun aikana

  – Ruoka-allergiat tai erikoisruokavalio

  – Mihin osioihin/aktiviteetteihin osallistut

  – Osallistutko majoitukseen? Saako sinut majoittaa toisen henkilön kanssa samaan huoneeseen vai haluatko majoittua yksin? Ilmoitathan myös, jos sinulla on jo huonekaveri tiedossa.

  – Tuletko omalla autolla

  Sitovat ilmoittautumiset tapaamiseen 21.4.2023 mennessä. Ilmoittautumiset sekä lisätietoja tapaamisesta sähköpostitse: sutuhoglund@hotmail.com tai susanna.moilanen@hkt.fi.

  Avainsanat: