TAM RY

Teatterialan ammattilaiset TAM Ry on yli 2100 jäsenen ammattiyhdistys johon kuuluu enemmistö teatterialan ammateissa työskentelevistä. Jäsenemme työskentelevät monipuolisissa tehtävissä esimerkiksi teattereissa ja esittävien taiteiden kokoonpanoissa, alan opetustehtävissä sekä freelancereina. TAM:n jäsenistöä on muun muassa teatteri-ilmaisun ohjaajina, tuottajina, yleisötyöntekijöinä, markkinoinnissa, lipunmyynnissä, tarpeistossa, puvustossa, lavastamossa, kampaamossa sekä näyttämöteknisissä töissä kuten valo- ja ääniteknikkoina, näyttämömestareina ja järjestäjinä. TAM on yksi kattojärjestö Temen seitsemästä jäsenjärjestöstä. 

TAM valvoo ja edistää jäsentensä ammatillisia etuja. Toiminnassa painottuvat edunvalvonta, yhteisöllisyyden kasvattaminen sekä tasa-arvon ja ammattiarvostuksen lisääminen. Liitto järjestää jäsenilleen muun muassa ammatillisia kursseja ja kiltatoimintaa. Jäseneksi voi liittyä jo opiskelijana.

Yli 50-vuotisen ammattiyhdistystoimintamme juuret ovat Suomen Teatteriteknisessä Liitossa ja Suomen Teatterialan Toimihenkilöliitossa. TAM syntyi näiden kahden liiton yhdistyessä vuonna 2008.

Voit lukea lisää TAM:n toiminnasta sekä jäsenyydestä täältä tai liity jäseneksi ja tutustu jäsenetuihin.

Teatterialan ammattilaiset Ry:n logo