Tervetuloa nukketeatteritaiteen kehittämispäivään tiistaina 10.5.2022 klo 9.30 – 15.30:

Nukketeatterin tulevaisuusstrategia & esittävien taiteiden koulutusvisio 2030

Tule kehittämään suomalaista nukketeatterikulttuuria yhteiseen tapahtumaan. Tapahtuman pääpaikka on Turku, ja tapahtuman muut kokoontumispaikat ovat Helsinki ja Lempäälä.

Aamupäivän aikana rakennetaan strategisia suunnitelmia nukketeatterin tulevaisuudelle. Tule mukaan ideoimaan ja luomaan konkreettisia tavoitteita suomalaiselle nukketeatterille. Millaisena näet nukketeatterikentän tulevaisuudessa, viiden tai kymmenen vuoden päästä? Miten nukketeatteritaiteilijat ottavat työssään huomioon ekologisuuden ja megatrendit? Tilaisuus on jatkoa vuoden 2019 Nukketeatteritaiteen tulevaisuusverstaalle. Strategiaverstaassa pohditaan, miten edellisessä verstaassa ja sen jälkeen luotuja visioita voidaan toteuttaa. Verstaan vetää tanssitaiteilija,  tulevaisuudentutkimuksen maisteri Satu Tuittila.

Iltapäivällä keskitytään nukketeatterikasvatuksen ja -koulutuksen tulevaisuuteen. Tule jakamaan ajatuksiasi tekeillä olevaan visiotyöhön. Miten koulutusta kehittämällä  voidaan taata nukketeatterin saavutettavuus eri-ikäisille oppijoille, harrastajille ja ammattiin tähtääville? Miten nykynukketeatteritaiteen laatu saadaan pysymään korkealla jatkossakin? Tilaisuuden vetää kansallisen Esittävien taiteiden koulutusvisio 2030 -hankkeen projektipäällikkö Susanna Metsälä Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta.

Ohjelma
9.30 -10 Aamukahvit
10-12 Nukketeatterin strategiatyöpaja
12-13 Lounas (omakustanteinen)
13-15 Nukketeatterin koulutusvisio 2030
15-15.30 Iltapäiväkahvit

Tilaisuuteen osallistuminen
Tilaisuus järjestetään seuraavissa paikoissa:
Turussa, Turun Taideakatemian Lemminkäisenkadun toimipiste (Lemminkäisenkatu 30)
Lempäälässä, Kulttuurikeskus PiiPoossa (Ideaparkinkatu 4)
Helsingissä, Metropolitan Puppets, tila varmistuu huhtikuun aikana

Voit osallistua tilaisuuteen myös kutsumalla kokoon oman alueesi nukketeatteritaiteilijoita, -kasvattajia ja kouluttajia ja nukketeatteritaiteen ystäviä. Ilmoita osallistujaryhmän kokoontumisesta ilmoittautumislomakkeessa. Kokoontumisen järjestämiseksi tarvitaan luotettava verkkoyhteys, tietokone tai vastaava laite, zoom-sovellus ja riittävä äänentoisto. Huomaathan, että tilaisuuteen ei ole yksittäisillä henkilöillä etäosallistumismahdollisuutta, koska ajatusverstaiden työskentely perustuu dialogiselle keskustelulle ja läsnäololle.

Tilaisuus on maksuton.

Ilmoittaudu 2.5. klo 23.59 mennessä TÄSTÄ LINKISTÄhttps://link.webropolsurveys.com/S/88E39B09A7F278E1

Lisätiedot ja kysymykset
Roosa Halme, roosa_halme@hotmail.com
Timo Väntsi, timo.vantsi@gmail.com

Järjestäjät
Tilaisuuden järjestävät Esittävien taiteiden koulutuksen visio 2030 -hanke, Suomen UNIMA ry, TAM:n Nukketeatterikilta

Lisätietoa järjestäjistä:
Esittävien taiteiden koulutuksen visio 2030  on Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun käynnistämä hanke kansallisen vision luomiseksi teatterin, tanssin, sirkuksen ja performanssitaiteen kasvatuksen ja koulutuksen aloille.
https://www.uniarts.fi/projektit/esittavien-taiteiden-koulutuksen-visio-2030/

Suomen UNIMA ry on kansainvälisen nukketeatterijärjestön UNIMA – Union Internationale de la Marionnette  jäsenyhdistys, joka toimii alansa tiedotus- ja yhteistyöverkostona.
www.unima.fi
www.unima.org

Nukketeatterikilta on yksi Teatterialan ammattilaiset TAM ry:n killoista. Nukketeatterikillan tehtävä on edistää nukketeatterialan ja alalla työskentelevien asemaa esittävän taiteen kentällä. 
www.kumahdus.fi
teme.fi/tam

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *