Tarpeiston kiltapäivä vietettiin tänä vuonna Lahdessa. Osa kiltapäivään osallistujista tapasivat Lahdessa jo sunnuntaina 8.5. vapaamuotoisen illallisen merkeissä Amarillossa. Ilta oli mukava, ruoka maistui ja juttua riitti kun edellisestä tapaamisesta oli kulunut koronan takia muutama vuosi.

Varsinainen kiltapäivä oli maanantaina 9.5. Kokoonnuimme Koulutuskeskus Salpauksessa, jossa on mahdollista opiskella tarpeistoalaa opiskelemalla tuotteen valmistuksen artesaaniksi (tarpeistonvalmistus). Päätoimisen opettajan Riikka Ihalaisen opintovapaa sijaisena toimiva Amadeu Vives esitteli meille tarpeistonvalmistuksen koulutusohjelmaa, työtiloja, välineitä ja oppilaiden töitä. Tapasimme myös sillä hetkellä koulussa olleita opiskelijoita, jotka esittelivät itsensä sekä sillä hetkellä työnalla olevia töitään. Salpauksen tiloissa Svinhufvudin kadulla on uudet upeat tilat tarpeistonvalmistuksen opetukselle, Riikka Ihalainen on ollut mukana tilojen suunnittelussa ja oli hienoa huomata kuinka alan pitkäaikaisen ammattilaisen toiveet oli otettu huomioon tiloja rakennettaessa. Iloksemme saimme huomata, että opetuksen tasokas laatu sekä hyvät puitteet antavat hyvät valmiudet työelämään ja Amadeun innostuneisuus ja kokemus alalta varmasti tarttuu oppilaisiin. Koululla oli todella hyvä meininki. Opiskelijat olivat kiinnostuneita siitä keitä me olemme ja miten pääsisi alalle töihin. Teimme esittelykierroksen ja annoimme vinkkejä työelämään kiinni pääsemistä varten.

Opiskelijat tekevät paljon tilaustöitä sisältyen opintoihin.
Amadeu Vives (keskellä) esittelemässä koulutusohjelmaa, hienoa ja avaraa työtilaa sekä työvälineitä.
Opiskelijat esittelemässä töitään.
Kiltapäivän osallistujat esittelemässä itseään.

Vierailtuamme Salpauksessa, siirryimme Lahden kaupunginteatterille lounaalle. Lounaan jälkeen Lahden kaupunginteatterin tarpeistonvalmistaja Maarit Sallinen esitteli teatterin lavastamoa ja tarpeistonvalmistuksen tiloja. Tutustuimme myös teatterin tiloissa olevaan näyttelyyn sekä keskustelimme seuraavan vuoden kiltapäivän ohjelmasta ja verkostoitumisesta kansainvälisesti.

Kiltapäivään osallistujia Lahden kaupunginteatterin suurella näyttämöllä.

Tutustumista teatterin tarpeistovarastoihin.

Kiltapäivään osallistujia oli 20. Kiitos Amadeu ja Maarit kun kutsuitte meidät Lahteen.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *