Tämän kallisarvoisen kirjan väliin on talletettu kaikki puvustokillan tapahtumat perustamiskirjeestä vuodelta 2009 ensimmäiseen koronan jälkeiseen livetapaamiseen Turussa marraskuussa 2021. Paljon on ehditty yhdessä tekemään ja kokemaan, mutta on sivuja vielä runsaasti tyhjänäkin tulevia rientoja varten. Muistikirjan sivuilta löytyy myös tyylikkäitä suomalaisia eri vuosikymmenten muotia esitellen, kuinkas muutenkaan.

Puvustokillalle lausuttiin avajaissanat juhannuksen jälkeen 2009 Kajaanin teatterin puvustossa ja ideat lähtivät heti lentoon. Alkuvoimana olivat perustajajäsenet ja pitkäaikaiset kilta-aktiivit Kaisa Rautakoski ja Piki Paananen. Virallinen perustamiskokous ja ensimmäinen kiltatapaaminen pidettiin saman vuoden elokuussa Tampereen Telakalla. 

Kiltakirja on ollut aina mukana, kun vuosien varrella on tavattu mitä erilaisimpien asioiden äärellä. Kursseja on järjestetty toppauksista, patinoinnista ja vaatturin nikseistä värjäykseen ja koristekukkiin. Tietoa on saatu ja jaettu muun muassa univormuista, tekijänoikeuksista, teatteripuvustuksen ja puvustojen historiasta sekä pelipukusuunnittelusta. Mukaan on mahtunut myös tuote-esittelyjä ja uusien materiaalien kokeiluja, kun vierailuja on tehty ympäri Suomea Turusta Kajaaniin ja Seinäjoelta Kuopioon.

Kuluneita kerjäläisiä, kellastuneita morsiamia ja kuraisia kulkureita. Patinointikurssi 2015 Seinäjoella.

Kiltakirjan sivuille on tallentunut terveisiä, suunnitelmia, toiveita ja kiitoksia jo yli kymmenen vuoden ajalta. Välillä on ollut hiljaisempia aikoja ja kiltavetäjien kekseliäisyys ja välillä jaksaminenkin on ollut koetuksella, mutta iloksemme mukaan mahtuu niin paljon myös riemullisia onnistumisia ja hienoja kohtaamisia.

Nykyään kiltakirjan rinnalla on myös Facebook-ryhmä ja tämä uusi upea blogi mihin muistoja ja ajatuksia voi kerätä ja niitä sieltä selata. Blogista löytyy jatkossa kirjoituksia tapahtumista, alan uusista tuulista ja muista kiltalaisia kiinnostavista asioista, ilmiöistä ja ihmisistä. 

Toppauskurssi 2013 Jyväskylässä. Osallistujien viestejä tapahtuman järjestäjille.

Tervetuloa mukaan!

Annastiina Kekäläinen

Kirjoittaja on Puvustokillan vetäjä vuodesta 2017

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *