Hei kaikki teatterialan tekijät, kokijat ja ystävät!

Kumahdus- blogi on ollut mielessämme jo vuosia, välillä unohduksiin painuneena, mutta pitkän kypsyttelyn jälkeen vihdoin suunnitelmat ovat saaneet muodon ja tässä nyt olemme. Teatteriala on monimuotoinen ala, joka kokoaa alleen lukuisia hyvin toisistaan erilaisia ammattikuntia. Eri ammattinimikkeitä alalla työskenteleville löytyy pitkästi yli 100! Nämä kaikki ammattikunnat työskentelevät samojen kattojen alla yhteisten päämäärien hyväksi. Yksi hyvin tärkeä päämäärä on teatterin ja teatterintekijöiden kontakti yleisöön sekä vuorovaikutuksen ja elämysten mahdollistaminen. Myös vuorovaikutus eri teatterialan ammattikuntien välillä on tärkeää,  siksi olemme päätyneet luomaan uuden väylän kohtaamiselle yli kilta- ja ammattirajojen ja toivommekin tavoittavamme laajasti kaikki niin alalla työskentelevät, sitä opiskelevat kuin alasta ja sen monimuotoisuudesta kiinnostuneet.

Kumahdus- blogin takana ovat Teatterialan ammattilaisten eli TAM ryn ammattikillat, joita on tällä hetkellä kahdeksan. Kiltatoiminta on TAMin mahdollistamaa toimintaa, joka kokoaa yhteen eri ammattikuntien edustajia ja tarjoaa puitteet mm. koulutusten, kurssien ja seminaarien järjestämiselle. Blogi on tarkoitettu kiltatoiminnasta tiedottamiseen sekä kaikenlaisen alaa koskevan tiedon jakamiseen. Toivommekin lukijoiltamme yhteydenottoja kiltavetäjiin matalalla kynnyksellä, mikäli sinulla on mielessäsi hyvä aihe jonka haluaisit tai kokisit tärkeäksi jakaa täällä blogissa.

TAMin kiltoihin ja niiden toimintaan voit tutustua lisää Kumahduksen Killat-sivulla. Kumahduksesta löydät myös omat osiot jokaiselle Killalle. Kiltakohtaisilta sivuilta pääset tutustumaan yksittäisten kiltojen tuottamiin blogipostauksiin. Lisäksi tiedonjakamiselle on Tietopankki– osio, josta löydät eri aihealueisiin jaettuja keskustelufoorumeita. Siellä pystyt jakamaan omat vinkkisi esimerkiksi alaa koskevan kirjallisuuden, koulutuksen tai materiaalihankintojen suhteen.  

Toivotamme Sinulle antoisia lukuhetkiä blogimme parissa ja vuorovaikuttamisen runsautta. Tervetuloa mukaan teatterin maailmaan!

Kiltavetäjät

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *