Puvustokilta järjesti vuosina 2022 ja 2023 vaatturin niksikurssit, joiden vetäjänä oli ansioitunut ja pitkän kokemuksen alalta omaava vaatturimestari ja von Wright- ritarin arvonimen ansainnut Hannele Teurokoski. Kurssit järjestettiin syksyllä 2022 Suomen Kansallisteatterin puvustamon tiloissa Helsingissä sekä syksyllä 2023 Kuopion kaupunginteatterilla.

Vaatturin niksikurssilaisia Kuopion kaupunginteatterin puvustamossa marraskuussa 2023.

Helsinki

Helsingissä järjestetyn kurssin teemana oli puvun takin kaulusalueiden kaavoitus, valmistus ja tukeminen. Kurssi järjestettiin kolmepäiväisenä kurssikokonaisuutena 7-9.10.2022. Kurssipaikkana oli Kansallisteatterin puvustamon tilava ja valoisa työskentelytila Helsingin Tattariharjulla. Puvustamo toimi kurssin aikaan väliaikaisessa väistötilassa Kansallisteatterin rakennuksessa käynnissä olleen peruskorjauksen vuoksi. Kurssilla oli osallistujia Helsingistä, Tampereelta, Savonlinnasta, Hämeenlinnasta, Raumalta ja Lahdesta.

Keskittynyttä prässäystä Kansallisteatterin puvustamossa.
Helsingin kurssille osallistuneita kurssilaisia sekä kurssinvetäjä Hannele Teurokoski (vas.) yhteispotretissa.
Upea syksyn ruska ja valo kurssin tauolla Helsingissä.

Kuopio

Viimeisin puvustokillan kurssi järjestettiin syksyllä 2023 Kuopiossa. Siellä saimme käyttöömme Kuopion kaupunginteatterin puvustamon työskentelytilat. Kurssin opetus painottui pukujen tukemiseen sekä kaulusalueiden käsittelyyn. Kurssi oli kaksipäiväinen ajalla 10-11.11.2023. Osallistujia oli Kuopiosta, Helsingistä, Kouvolasta, Joensuusta ja Rovaniemeltä. Kävimme myös yhdessä katsomassa Kuopion kaupunginteatterin esityksen Isä teatterin päänäyttämöllä.

Opetustilanne Kuopion kurssilla marraskuussa 2023.
Kappaleiden leikkaamista harjoitusprototyyppiä varten.
Harjoitustyön viimeistelyvaihe ja kauluksen istuvuuden tarkistaminen.
Kuopion kurssilaiset työn touhussa.

Kiitos kaikille näille kursseille osallistuneille ja erityiskiitos Helsingin ja Kuopion puvustamojen henkilökunnan vieraanvaraisuudelle ja mahdollisuudelle tutustua ja työskennellä tiloissanne. Kurssit ja kiltatapaamiset ovat tärkeä kohtaamisen paikka ja pääsimmekin tapaamaan jälleen laajasti puvustojen ammattilaisia ympäri Suomen ja jakamaan kokemuksia töistämme. Kiitos myös ihanalle kurssien vetäjälle Hannelelle, jonka niksit tarjosivat paljon hyviä vinkkejä miesten vaatetuksen valmistamiseen ja työn ja arjen helpottamiseen puvustamoissa. Hannelen opetus on lempeää ja perusteellista. Opitut niksit ovat varmasti päätyneet käyttöön puvustamoissa ympäri Suomen.

Kuopion kurssille osallistuneiden yhteispotretti.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *