Vuoden yleisötyöteko -tunnustuspalkinto myönnetään kulttuurin ja esittävän taiteen alaan liittyvälle projektille, hankkeelle tai teolle, joka on ollut ajankohtainen vuoden 2022 aikana. Horisontti-työryhmä haluaa nostaa esiin palkinnolla huomionarvoisia kulttuuri- ja taidekentän yleisötyötekoja sekä lisätä yleisötyöhön liittyvää tietoisuutta suuren yleisön keskuudessa. Horisontin jakama tunnustuspalkinto myönnetään nyt ensimmäistä kertaa.

Ehdotuksia voi lähettää kuka tahansa ja myös omaa toimintaansa saa ehdottaa. Palkinto myönnetään ajankohtaiselle vuonna 2022 käynnissä olleelle yleisötyön hankkeelle tai toimintatavalle. Saajaksi ei voi ehdottaa henkilöä. Valinnassa voidaan ottaa huomioon mm. teon yhdenvertaisuutta ja saavutettavuutta edistävä vaikutus, osallistavuus, teon innovatiivisuus, skaalautuvuus ja alaa inspiroiva vaikutus.

Palkinnon saajan valitsee Horisontin kokoama raati määräaikana tulleiden ehdotusten joukosta. Ehdotuksia palkinnon saajaksi voi lähettää 1.2.-3.3.2023 välillä lomakkeen kautta TÄÄLTÄ.
Ehdotuksen mahdolliset liitteet pyydetään lähettämään sähköpostilla: pirjohannele.virtanen@gmail.com.

Voittaja julkistetaan huhtikuussa 24.-25.4 pidettävässä Yhteiset yleisöt -seminaarissa Turussa.

Horisontti on kulttuuri- ja taidealan yleisötyötahoista muodostettu työryhmä. Työryhmään kuuluu Museopedagogisen yhdistys Pedaali ry:n, esittävän taiteen Yleisötyökillan ja Suomen sinfoniaorkesterit ry:n yleisötyöfoorumin edustajat Tuuli Uusikukka, Pirjo Virtanen, Jenny Jumppanen ja Valtteri Pokela.

Lisätietoja palkinnosta antaa: Pirjo Virtanen 0503315433, pirjohannele.virtanen@gmail.com

Helsingin kaupunginorkesterin kummilapsikonsertti. Kuvaaja: Petri Anttila

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *