Viipaleita TIO-työstä ja muusta! – Soveltavan taiteen tekijätapaaminen. Teatterialan ammattilaiset TAM ry

Hyvät teatteri-ilmaisun ohjaajat ja teatteriopettajat,

TAM:n teatteri-ilmaisun ohjaajien ja teatteriopettajien TIO-kilta kokoontuu 13.-14.4.2024 Joensuuhun keskustelemaan työn todellisuudesta, tulevaisuudesta ja uusista muodoista Pohjois-Karjalan toimijoiden vieraina.

Ilmoittautumiset tänne viimeistään 9.4. (ilmoittautuisaikaa jatkettu) https://forms.gle/nckiAFg4XwywfwKg9. Jos myöhästyt ilmoittautumisesta, voit olla myös yhteydessä meihin.

Ilmoittauduttuasi saat vahvistusviestin ja maksutiedot. Saat lisätietoja vielä lähempänä tapahtuma-ajankohtaa.

Teatterialan ammattilaiset TAM ry:n jäsenhinta on 40 euroa. Muille osallistumishinta on 60 euroa. Hinta sisältää lounaat ja välipalat. Muista ilmoittautua ajoissa, jotta saamme tiedot ruokailujen järjestämiseksi. Tiesithän, että osallistumismaksun voi vähentää koulutuskuluna verotuksessa.

Lounaat, kahvit, teet ja välipalat sisältyvät osallistumismaksuun. Omakustanteisia aterioita varten teemme yhteiset pöytävaraukset ja pyrimme saamaan hyvät ryhmäalennukset 🙂 

LAUANTAI 13.4.
12.00-13.00 Kokoontuminen ja yhteinen lounas Al Saharassa
13.00-13.30 Tilaisuuden avaus Keltaisessa talossa
13.30-14.30 Teme: Ajankohtaista edunvalvonnasta. Puhujana Temen toiminnanjohtaja Karoliina Huovila. Keskustelua.
14.30-14.45 Kahvitauko
14.45-16.00 Dialogi ja yhteistä keskustelua käänteisestä kilpailutuksesta. Dialogissa tilaajatahon edustaja Sari Suvanto (kulttuurisihteeri, Joensuun kaupunki) ja taidepalvelun tarjoaja Miia Rosenius (kuvataiteilija, taidekasvattaja). Mikä käänteinen kilpailutus on? Miten se toimii taide- ja kulttuurihyvinvointipalveluissa? Millainen on laadukas tarjous, entä tarjouspyyntö?
16.00-16.30 Välipalatauko
16.30-17.00 Taidelabra. Sanna Kärkkäinen esittelee Pohjois-Karjalan kansanteatterin ja Tanssiva Susirajan monitaiteellista toiminta-alustaa, jonka keskeisenä ideana on jakaa osaamista taiteilijoilta taiteilijoille.
17.00-17.15 Tauko
17.15-18.30, Taiteellinen työpaja: Pelisuunnittelustrategiat tueksi teatteriyleisön osallistamiseen (Joonas Palsio) . Tarkempi kuvaus alla.
18.30-19.00 Siirtyminen ravintolaan
19.00-20.00 Illallinen omakustanteisesti
20.00-23.00 Vapaamuotoinen illanvietto Keltaisessa talossa


SUNNUNTAI 14.4.
8.30-10.00 Aamiainen omakustanteisesti Sokos Hotel Vaakunassa.
10.00-10.30 Opastettu kävely Kanavatyttöpatsaalta (Kanavatyttö, Siltakatu, 80100, Joensuu) Keltaiselle talolle.
10.30-12.00 Paneeli- ja yleisökeskustelu osuuskuntatoiminnasta. Osuuskunnat taiteen tekemisen yhteisöinä ja kapinallisina työn järjestämisen rakenteina. Keskustelijoina mm. osuuskuntatoimija Merja Pennanen (Teatteri ILMI Ö), johtamisen professori, osuustoimintaintoilija Anu Puusa (Itä-Suomen yliopisto) sekä osuuskuntatoimija Maria Korkatti (Pohjois-Karjalan kansanteatteri).
12.00-13.00 Lounas Keltaisella talolla
13.00-14.15 Taiteellinen työpaja: Matka ammatillisten unelmien maahan. Oppaana toimii tanssiin ja somaattisiin menetelmiin erikoistunut TIO Anthoni Levonsaari. Tarkempi kuvaus alla.
14.15-14.45 Loppusanat
. Keskustelu seuraavasta tapaamisesta.
14.45-15.30 vapaata oleskelua siivoamisen ohessa

Ohjelma tarkentuu.

KÄYTÄNNÖN TIETOJA

Tapahtuma löytyy Facebookista:
https://www.facebook.com/events/944207080699042/

Tapahtumapaikka:
Keltainen talo, Sairaalakatu 8, 80100 JOENSUU.

Joensuuhun pääsee julkisella liikenteellä. Suorien reittiyhteyksien lisäksi kannattaa tarkistaa yhteydet Kuopion kautta (Kuopio-Joensuu -linja-autot löydät matkahuolto.fi). Kimppakyyti Joensuu -Facebook-ryhmä on yksi Suomen isoimmista kimppakyytiryhmistä!

Matkakulujen korvaaminen
TAM tarjoaa tarpeen mukaan tukea jäsentensä matkustuskuluihin. Kiltatapaamisiin liittyvät matkakulut maksaa ensisijaisesti työnantaja. Mikäli työnantaja ei korvaa matkoja kiltatapaamiseen tai työnantajaa ei ole, TAM korvaa matkustuskulut halvimman matkustustavan mukaan. 

Kiltatapaamiseen osallistuvalle TAM:n jäsenelle korvataan matkat Suomen rajojen sisäpuolella edullisimman julkisen kulkuneuvon mukaan. Mikäli julkista liikennettä ei ole käytössä tai henkilö muista syistä, esim. liikuntarajoitteisuuden vuoksi, on estynyt käyttämästä julkista liikennettä, matkasta voidaan maksaa kilometrikorvaus (0,25€/km). TAM ei maksa päivärahoja kiltatapaamisiin liittyen.

Korvaukset saa lähettämällä täytetty TEMEn kululasku-lomake ja kuitit Anne Saveljeffille (savel@teme.fi) kuukauden kuluessa tapahtumasta eli 17. toukokuuta 2024 mennessä. Lisää sähköpostin vastaanottajiksi myös kiltavastaavat Esko Tynkkynen (esko.tynkkynen@gmail.com) ja Roosa Halme (roosa_halme@hotmail.com). Valokuvat ostetuista matkalipuista ja kuiteista riittävät tositteiksi. Jos TAM:n jäsenen matkustuskulut kiltatapaamiseen ylittävät 200 euroa, korvaushakemus käsitellään harkinnanvaraisena, ja jäsenen tulee olla etukäteen yhteydessä kiltavastaaviin.

Majoittuminen

Tapahtumassa on omatoiminen ja -kustanteinen majoitus. Ehdotuksia majoituspaikoista alla.

  • Lietsu (boutique hotel), Rantakatu 26
  • ISLO – Itä-Suomen liikuntaopiston hostelli, Kalevankatu 5B
  • Green Star Hotel (budjettihotelli), Torikatu 16
  • Scandic, Kirkkokatu 20
  • Sokos Hotel Kimmel, Itäranta 1, rautatieaseman vieressä
  • Sokos Hotel Vaakuna, Torikatu 20

Fyysinen saavutettavuus
Keltaisen talon pääsisäänkäynnille on ulkoportaat. Portaaton, mutta ei kynnyksetön tai oveton sisäänkäynti on järjestettävissä pyydettäessä. Sisätiloissa sali ja wc ovat sisäänkäyntikerroksessa. Alakertaa käytetään mahdollisesti jakauduttaessa työpajoihin, ja sinne johtaa portaat. Hissiä ei ole. Tarkempaa tietoa ja kuvia tilasta löytyy täältä: https://osuuskuntapokka.fi/keltainentalo/ ja voit kysyä lisää Maria Korkatilta (maria@osuuskuntapokka.fi, 044 292 0272)

Henkinen saavutettavuus
Tapahtumassa noudatetaan Keltaisen talon turvallisemman tilan periaatteita, joihin mekin sitoudumme. Jos kohtaat häirintää tai epäasiallista kohtelua, ilmoita siitä Pohjois-Karjalan kansanteatterin häirintäyhdyshenkilölle: Sanna Kärkkäinen (puh. 0400 768 723). Keltaisen talon turvallisemman tilan periaatteet ovat nähtävillä tilassa.

PERJANTAIN MENOVINKKEJÄ JOENSUUSSA

Oletko Joensuussa jo perjantaina 12.4.? Nämä keskusta-alueella järjestettävät tapahtumat voisivat kiinnostaa sinua. Tapahtumiin on vapaa pääsy.

Väitöstilaisuus Taiteilijoiden ammatillinen toimijuus ja työote ikääntyneiden hoivayhteisöissä
– pe 12.4. klo 13 Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampuksella (Yliopistokatu 4, Agora-talo, sali AT100) ja livestriimi netissä.

YTL Teija Nuutisen sosiaalipedagogiikan alaan kuuluva väitöskirja  tarkastetaan yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunnassa. Väitöstilaisuuteen voi vapaasti mennä paikan päälle tai tilaisuutta voi seurata netistä. Taustatietoa, väitöskirjan verkkoversio ja striimilinkki löytyvät yliopiston sivuilta: https://www.uef.fi/fi/artikkeli/ytl-teija-nuutinen-vaitos-1242024-taiteilijat-edistavat-pitkaaikaishoidossa-olevien-iakkaiden

Ahjon Kulttuuriklubi
– pe 12.4. klo 18 – 20 Taidekeskus Ahjossa (Kirkkokatu 23)

Kulttuuriklubilla vierailee Taiteen edistämiskeskuksen Sillanrakentajat-hanke. Kulttuurin tekijöille ja kulttuurista kiinnostuneille suunnatussa tapahtumassa kuullaan hankkeen ja Taiken ajankohtaisia kuulumisia ja ennen kaikkea keskustellaan. Kahvitarjoilu. Tapahtumaa tukee Suomen Kulttuurirahasto.

Samalla voi tutustua Joensuun Taiteilijaseuran ylläpitämän Taidekeskus Ahjon näyttelyihin ja Suomen vanhimpaan taidelainaamoon. Esillä on mm. esitys- ja mediataiteilija, teatteri-ilmaisun ohjaaja Mika Kiviniemen äänitaideteos.

https://www.taike.fi/fi/projektit/sillanrakentajat
https://joensuuntaiteilijaseura.fi/

KYSYTTÄVÄÄ?
Haluatko kysyä jotain ennen ilmoittautumista tai joudutko perumaan osallistumisesi? Ota yhteyttä Maria Korkattiin, 044 2920 272 tai Juuso-Matias Maijaseen, 040 717 2486, juuso-matias@ihmisteatteri.com.


Nähdään siis pikapuoliin Joensuussa! Kerro tänne tulostasi: https://forms.gle/nckiAFg4XwywfwKg9

Terveisin,  
Susanna Metsälä ja Juuso-Matias Maijanen, TIO-killan vetäjät  
Maria Korkatti, Kansanteatteri Pokka
Joonas Palsio, TIO-killan aktiivijäsen mukana järjestelyissä


TYÖPAJAKUVAUKSET

Pelisuunnittelustrategiat tueksi teatteriyleisön osallistamiseen (Joonas Palsio)

Taiteenlajíen joukossa vuorovaikutukseen ja osallisuuteen nojaavat eniten teatteri ja pelit. Mutta mitä se oikeastaan tarkoittaa käytännössä? Entä missä määrin immersiivinen tai osallistava teatteri on pelillistä? Työpajassa sukelletaan teorian ja soveltavien tehtävien kautta siihen, mitä pelit ja pelillisyys oikeastaan ovat, miten niitä suunnitellaan, ja kuinka näitä paremmin ymmärtämällä voi välttää sudenkuoppia ja tehdä kiinnostavaa teatteritaidetta. Työpajan ohjaa teatteri-ilmaisun ohjaaja & pelitutkija Joonas Palsio.

Matka ammatillisten unelmien maahan (Anthoni Levonsaari)

Millaisia ammatillisia unelmia minulla on? Mikä kutsuu minua juuri nyt ohjaajana tai opettajana? Sunnuntai-iltapäivän työpajassa matkaamme yhdessä ammatillisten unelmien maahan. Luvassa on kevyt liikkeellinen tutkimusmatka, jossa on tilaa myös oman kokemuksen sanoittamiselle, pohdiskelulle ja jakamiselle. Työpaja ei vaadi erityisvalmisteluita, jos kohta seuraavat varusteet voivat mukavoittaa matkantekoa:

– vaatteet, joissa on mukava liikkua
– juomapullo
– ja tietenkin villasukat! 

Oppaana toimii tanssiin ja somaattisiin menetelmiin erikoistunut TIO Anthoni Levonsaari.

Opastettu Kävely (Hannu)

Matalan kynnyksen kohtaamispaikkojen tärkeyttä korostava kierros ydinkeskustassa. Näkökulmahenkilönä ja oppaana Joensuun keskustan vakikävelijä Hannu. Kävelymatkan pituus n. 1,5 km. Lähtö Kanavatyttö-patsaalta klo 10, päätepiste Keltainen talo.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *